Bimodal IT organisering?

LinkedInTwitterFacebook

Gartners Peter Sindergaard mener de fleste IT organisasjoner etterhvert vil utvikles i retning av en såkalt bimodal organisering (Se link nedenfor). Den tradisjonelle IT avdelingen er ikke i stand til å inkorporere nødvendig fleksibilitet og agilitet som fremtidens digitalisering vil kreve. IT avdelingen må selvsagt sørge for at de transaksjonsbaserte systemene vedlikeholdes og driftes på en forsvarlig måte slik at bedriftens kjernevirksomhet støttes mest mulig effektivt. Man styrer dermed gjerne unna ny teknologi og overlater nytenkning og innovasjon til andre deler av organisasjonen. Resultatet blir en bimodal organisering.

Dette kan virke som en brems med hensyn til videre digitalisering av forretningsprosesser.  Alle bransjer må videre i denne prosessen og man kan ikke sitte stille å vente på at det ordner seg av seg selv. Gjør man det vil konkurrenter komme deg i forkjøpet og ta markedsandeler. Dessverre er dette er en kamp om å overleve.

Vi i Planalot jobber med verktøyer og metodikk som støtter planlegging- og analyseprosessen på en ny revolusjonerende måte.  Løsningen baserer seg på eksisterende bedriftsinformasjon og det er viktig at man ikke lar nye innovative løsninger utvikles uavhengig av eksisterende basisinformasjon som ligger i bedriftens transaksjonssystemer. Relativt små bedrifter kan heller ikke forsvare en Bimodal organisering rent bemanningsmessig, og man bør derfor unngå dette av flere grunner. Kontinuerlig forbedring får man kun til når alle jobber ut fra samme kunnskapsbase, så å skape distanse mellom disse viktige miljøene blir helt feil. Den tradisjonelle IT avdelingen må bringes nærmere konsern og heller oppfordres de til å ta neste skritt mot full digitalisering.

Vi treffer både IT personell og ledelse, og det er helt tydelig at motviljen er stor til å ta i bruk nye verktøy. Forståelig nok når man tenker på hva man kanskje har vært igjennom av smerte tidligere, men verden og utviklingen går faktisk videre, også når det gjelder verktøy.

Planalot har valgt Anaplan som plattform for utvikling og samarbeid. Med Anaplan kan vi fokusere på modellering av forretningsprosesser. Dessuten er Anaplan sky-basert, så vi slipper vi å bruke tid på tekniske problemstillinger.

Det snakkes om 100% digitalisering av forretningsprosesser. Med tradisjonelle verktøyer kan dette bli en kostbar og tidkrevende prosess.  Med Anaplan kan man erstatte kompliserte og uoversiktelige regneark. BI-løsninger viser historikk, men med Anaplan kan du implementere effektive algoritmer som viser scenarier fremover.

Ta grep nå, se fremover, tenk kostnadseffektiv og bli «Lean».

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

 

Noen nyttige linker:

Implication – IT moves to bimodal organization

Understanding Biomodal IT

What  Gartner’s Bimodal IT Model Means to Enterprise CIOs

Categories: Ukategorisert.